torsdag, november 23

Uppror


Deschda: Eleverna på designskolan är upprörda. Orsaken är att vår rektor vill spara pengar genom att hyra ut våra två äldsta och finaste byggnader till grannen, och istället bygga ett egendesignat auditorium på skolområdets enda gräsplätt. Eftersom all administration måste flytta in i elevlokalerna, ska många lärade sägas upp och en del av verkstäderna stängas, och skolan ska förvandlas från en hantverksskola till en "design-framför-datorn"-skola.

Igår var kulturministern här, för en rundtur med rektorn. Då passade elerverna på att demonstrera. Två stora banderoller rullades ut på husfasaderna, och ett femtiotal elever med "Rektor søges"-klistermärken på jackorna väntade på rektorn utanför huvudbyggnaden. Människorna småpratade, drack kaffe och hyggede sig i största allmänhet. När Gøsta och kulturministerkompanjonen väl anlände, förde en vältalig taleskvinna från skolan fram elevernas åsikt, och rektor svarade på rektormaner, och minister svarade på ministermaner.

Vi svenskor tyckte det var lite jobbigt och obehagligt. Min spanska klasskompis skrattade förvånat. "Hade det här varit min skola i Barcelona, hade eleverna stått på borden och skrikit, och väggarna hade varit fulla med grafitti vid det här laget"

Undrar hur det sett ut i Österrike...
FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com