måndag, oktober 9

Om tårta

Deschda: "Hvis du vil spise någet riktigt danskt, så ska du spise lagekage!" säger danskarna. Men jag har provat lagekage, flera gånger! Jag har sett massor av lagekager i konditorifönster, och det är precis som vanlig, svensk tårta. När jag påpekar att vi faktiskt har det i Sverige också, och att det är rätt vanligt, men att vi kallar det tårta, skrattar de och skakar på huvudet. "Nej, nej, en lagekage er lavet helt annerledes, det er sukkerbrød i flere lage, og det er syltetøj og pisked fløde, og bær ellers chokolade ovenpå."

De vägrar ge sig, sockerkaka varvat med grädde och sylt, med marsipan, choklad eller grädde på toppen, det är lagekage det, och det finns kun i Danmark!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sant, det enda jag kan komma på är att det ofta är bittermandel i de danska tårtorna. Men det gör det ju inte till ett helt nytt bakverk, bara en bittermandeltårta...

Stå på dig sötnos!

8:49 em  
Anonymous Anonym said...

Det kan bero på att taerte på danska är pajliknande. Som sagt
det finns ju t.ex. framstående österrikiska tårtor, Sacher..

9:53 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

FREE hit counter and Internet traffic statistics from freestats.com